woensdag 14 mei 2014

Rusland & Iran beginnen ruilhandel

Afgelopen week steeg de goud- en zilverprijs licht. Goud liet een plus zien van 0,72% waar de zilverprijs met 0,60% steeg. Vrijdag werd het banencijfer in de VS bekend gemaakt. Het cijfer kwam uit op 192.000 waar gemiddeld gerekend werd op 200.000 extra banen. Goud en zilver profiteerde van het tegenvallende cijfer.

Het lijkt spannender te worden omtrent de rol van de Amerikaanse Dollar. Bekend werd dat Rusland en Iran aan een ruildeal werken ter waarde van zo’n $20 miljard. Olie in ruil voor Russische goederen. Enkele bronnen uit Iran geven aan dat het om onder andere raketten en assistent bij de bouw van kerncentrales zou gaan (lees verder).

De US Mint heeft de cijfers betreft de verkopen van de zilveren American Eagle over het eerste kwartaal gepubliceerd. Uit de resultaten bleek dat de vraag naar de gouden beleggingsmunten met 51% is gedaald. De vraag zilveren beleggingsmunten was zeer sterk. De ratio in de vraag naar goud versus zilver kwam in het eerste kwartaal uit op 1/96. In maart kwam de ratio zelfs uit op 1/255! (lees verder)


Lees het orginele artikel hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten