donderdag 22 mei 2014

Helft Duitse goudreserve weer binnen eigen grenzen voor 2020!

GoudkluisHet is dan toch zover gekomen, Duitsland is begonnen met het terughalen van delen van de goudreserves welke in het buitenland liggen opgeslagen, zo meldt de Bundesbank. Voor 2020 wil Duitsland de helft van de in het buitenland opeslagen goudreserve weer binnen de eigen landsgrenzen hebben.

Dit jaar zou de Bundesbank van plan zijn om tussen de 30 en 50 ton aan goud vanuit New York te verplaatsen naar Frankfurt, waar een grote kluis staat van de Bundesbank. In totaal ligt er 300 ton aan goud opgeslagen in New York, in kluizen zoals het bekende Fort Knox. Op de vraag of er ook daadwerkelijk fysiek goud aanwezig is in New York, geeft de Bundesbank het volgende antwoord: “The gold

was removed from the vault in the presence of the internal audit team and transported to Europe. Only once the gold had arrived in Europe was it melted down and brought to the current bar standard. Some of the bars in our stocks in New York were produced before the Second World War. It was confirmed after the melting process, as anticipated, that these bars were absolutely fine.”.

Met andere woorden: Geen externe partij heeft gezien of het ook het daadwerkelijke Duitse goud is weggehaald uit de kluis, of dat er wellicht goud van een ander land is weggehaald. Hiermee zullen critici blijven twijfelen aan het feit of daadwerkelijk al het goud wat is opgeslagen in het verleden ook daadwerkelijk nog aanwezig is.

In totaal ligt er ruim 3400 ton aan fysiek goud opgeslagen in het buitenland, waarvan Duitsland dus binnen nu en 6 jaar 50% van wil terughalen. De Duitsers willen dit voornamelijk doen om transparantie te creeeren omtrent de reserves van edelmetalen die het land in bezit heeft. Of ziet Duitsland een ander gevaar op zich afkomen, waardoor men het goud weer in eigen bezit wil hebben?

Welke gevolgen dit nieuws voor de actuele goudkoers heeft, kunt u zien in onze realtime koers informatie!


Lees het orginele artikel hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten