maandag 19 mei 2014

FBI: “mogelijk voor $2,7 miljoen goud en zilver begraven”

De FBI heeft een Roemeens echtpaar opgepakt in verband met mogelijke belastingontduiking. Het echtpaar heeft twee kinderen en de vrouw is in verwachting van een derde kind. De autoriteiten in Amerika vermoeden dat ze voor $2.700.000 aan gouden en zilveren munten hebben begraven in de staat Washington.

Het betreft het echtpaar Radu en Diana Nemes. Ze werden in maart van dit jaar gearresteerd. Het paar bleek zes panden en een bunker in bezit te hebben in de staat Washington. De bunker ligt op het landgoed van het echtpaar dat 57 hectares groot is. Op het landgoed wordt in opdracht van het echtpaar een blokhut ter waarde van $3.000.000 gebouwd. De ondergrondse bunker heeft stalen deuren die van binnenuit kunnen worden afgesloten. Verder blijkt er voor maanden tot jaren geconserveerd eten aanwezig te zijn.

De buren van het echtpaar hebben verklaard dat ze het paar mee hebben geholpen met het begraven en opgraven van gouden munten op het landgoed. De FBI is druk met alles uit te zoeken. Nu blijkt dat op basis van de gegevens van het echtpaar dat er nog voor $2.600.000 aan gouden munten en voor $126.000 aan zilveren munten vermist worden. Agenten van de FBI hebben op het landgoed met radars gezocht naar de gouden schat maar tot op heden is hierin geen succes geboekt.

Het Roemeense echtpaar zal worden terug gestuurd naar hun thuisland, waar ze tevens beschuldigd worden van belastingontduiking op de verkoop van brandstof. Het paar zou brandstof hebben verkocht van een lagere gradatie, zoals ze officieel opgaven, maar het bleek in de praktijk om diesel te gaan. Meneer en mevrouw Nemes verhuisden in 2012 naar de Verenigde Staten, vlak voordat de financiële eisen vanuit de rechtbank werden ingediend.


Lees het orginele artikel hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten