donderdag 22 mei 2014

Munt Oekraïne 70% gedaald in 4 maanden tijd

Week 16 was de week waarin bleek dat de Hryvnia 70% in waarde daalde in termen van goud, de WGC de Chinese vraag naar goud met 25% ziet toenemen, de VS hedgefundmanagers waarschuwt voor zwaardere sancties richting Rusland en de smokkel van goud naar India duidelijk groeit. Een stewardess blijkt 13 kilo goud in haar handtas te hebben en een zakenman uit India 12 goudstaven in zijn buik blijkt te hebben. De goudprijs daalde in week met 1,8% en eindigde op $1294,9 per troy ounce. De zilverprijs daalde 1,75% en sloot op $19,54 per troy ounce. De ratio goud/zilver sloot op 1/66.

De Amerikaanse regering heeft hedgefundmanagers en vermogensbeheerders vorige week geïnformeerd over extra geplande financiële sancties tegen Rusland. Ambtenaren van het Ministerie van financiën en de Nationale Veiligheidsraad kwamen bijeen in Washington met hedgefundmanagers en vermogensbeheerders. Zij werden gewaarschuwd door de Amerikaanse regering om de risico’s van Russische beleggingen beheersbaar te houden en dat ze rekening moeten houden met extra financiële sancties tegen Rusland (lees verder).

De onrust in Oekraïne heeft de economie flinke schade aangebracht. De Oekraïense munt, de Hryvnia, is hierdoor hard geraakt. Het is zo’n beetje de slechtst presterende valuta in 2014 (lees verder).

De World Gold Council beraamt dat de vraag naar goud in China de komende vier jaar met zo’n 25% zal stijgen. In totaal verwacht de WGC dat consumenten rond 2017 zo’n 1350 ton goud per jaar zullen kopen. In 2013 was de Chinese vraag naar goud goed voor 28% van de totale wereldwijde vraag (lees verder).

Door de importheffingen op goud in India neemt de goudsmokkel van goud toe. De WGC heeft gecalculeerd dat er in 2013 200 ton goud het land is binnen gesmokkeld. Deze week bleek een stewardess te zijn opgepakt omdat de 13 kilo goud in haar handtas had (lees verder). Later in de week was er een opmerkelijk bericht. Een zakenman bleek 12 goudstaven in zijn buik te hebben (lees verder).


Lees het orginele artikel hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten