dinsdag 13 mei 2014

Alle ogen van de goudmarkt gericht op Amerikaanse banencijfers

Goudkoers in afwachting van cijfers uit AmerikaHet is alweer een tijdje onrustig in de markt voor goud. Ook andere edelmetalen hebben te maken met behoorlijke dalingen vanwege de terughoudende houding van partijen die zich normaal gesproken roeren op de markt voor goud. Met een goudkoers van 1.292 dollar per troy ounce zijn op dit moment alle ogen gericht op de aankomende banencijfers vanuit Amerika.

Aankomende vrijdag zullen deze cijfers bekend worden, waardoor naar verwachting de goudprijs weer vol in beweging zal komen.

Het is echter verbazingwekkend om te zien in welke mate de ontwikkeling van de goudkoers afhankelijk is van cijfers vanuit Amerika. Data vanuit Europa lijkt bijna geen effect te hebben op de cijfers, en de relatief tegenvallende cijfers vanuit de opkomende markten lijken de investerdeers in goud ook niet meer te verbazen.

Begin Maart stond de goudkoers nog stevig op een prijs van rond de 1.350 dollar, en was de verwachting dat de enige weg de weg omhoog zo zijn. Echter bleek in de loop van Maart dat goud flink afzakte naar bijna weer de oude niveau’s waar we 2014 mee zijn begonnen.

Vrijdag zal wederom een moment zijn wat bepalend zal worden voor de ontwikkeling van de goudkoers op de korte termijn. Analisten verwachten dat het aantal banen fors zal zijn opgelopen. Mocht het cijfer tegenvallen kan dat betekenen dat het economisch herstel niet doorzet zoals verwacht, en zal ook de goudkoers hier de negatieve gevolgen van ondervinden.


Lees het orginele artikel hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten