woensdag 21 mei 2014

Extra personeel ABN Amro naar Azië voor groei grondstoffenmarkt

ABN Amro en goudNaast alle tegenvallende berichten over de ontwikkeling van de goudkoers van de afgelopen periode lijken er toch ook bedrijven te zijn die kansen zien in deze tijd. Zo is naar buiten gekomen dat ABN Amro volgend jaar extra personeel naar Azië gaat sturen om zo meer rendement uit de grondstoffenmarkt te kunnen halen.

Mede door de grote consumptie van China en India van bijvoorbeeld goud is de markt in Azië erg aan het groeien op het moment. China breekt het een na het andere record als het gaat om het importeren van goud, mede door de gunstige prijs van het edelmetaal op het moment. ABN Amro denkt mee te kunnen profiteren van deze beweging.

De bank geeft aan dat in 2017 de omzet die behaald wordt uit de handel in grondstoffen (waaronder goud) zal verdubbelen, mede door de uitbreidingen die voor volgend jaar op de planning staan. De beweging is opmerkelijk, omdat veel andere grote banken op dit moment juist de activiteiten aan het terugschroeven zijn.

ABN Amro neemt wel een risico, omdat de toekomst voor goud er op dit moment nogal onzeker uitziet. Wellicht put de bank hoop uit het feit dat juist Azië als enige regio nog goede resultaten laat zien!

Bron van dit artikel: MineWeb


Lees het orginele artikel hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten