dinsdag 20 mei 2014

Goudkoers op weg richting 1300 dollar

Goud omhoog, mede door China. Op weg naar de 1300 dollar grens!Ook na de stijgingen van de afgelopen week blijft de prijs van goud verder oplopen vandaag. Stond goud begin vorige week nog op 1250 dollar per troy ounce, tikt het edelmetaal vandaag bijna de 1275 dollar aan. Daarmee is het ook de vierde dag op rij dat de goudkoers aan het stijgen is, iets wat we al langere tijd niet hebben gezien.

Goud kan nog wat steun in de rug krijgen van China, waar na de traditionele feestdagen de markten weer open zijn.

Ook dit kan ervoor gaan zorgen dat de koers van goud verder zal gaan oplopen, zo zegt ook een analist van HSBC: “The reopen of China’s markets after being closed in celebration of Lunar New Year since Jan. 31 is an encouraging sign for the bullion markets and may help support gold prices”.

Vorige week waren het voornamelijk cijfers uit Amerika die goud in beweging brachten. Ook deze week staat een toespraak van Yellen op het programma. Afhankelijk van de toon van deze toespraak kan goud wellicht nog wat verder doorgroeien.

Wanneer de goudkoers in dit tempo blijft stijgen, zal binnen nu de 14 dagen de 1300 grens weer in beeld komen. Wanneer deze grens ook daadwerkelijk doorbroken wordt zou de goudkoers weleens een extra steun in de rug kunnen krijgen van beleggers die terugkomen in de markt!


Lees het orginele artikel hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten