zaterdag 24 mei 2014

Irak koopt 36 ton goud & Bankruns China

irak goudDe goudprijs daalde afgelopen week 3%. De prijs van zilver daalde minder sterk maar boekte ook een min van 2,3%. De ratio goud / zilver bleef ongeveer gelijk op 1/65. Verder werd deze week bekend dat Irak in februari van dit jaar 36 ton goud kocht. De Russen kochten in februari 7,2 ton goud. David Morgen werd geïnterviewd door Greg Hunter en voorspelt een zilverprijs van $100 per troy ounce. In China vonden bankruns plaats bij 2 kleinere banken en de import van goud door China nam in februari met 30% toen. Hieronder het overzicht van het nieuws in week 13:

De Centrale Bank van Irak heeft deze maand 36 ton goud gekocht om de Iraakse Dinar te stabiliseren ten op zichten van buitenlandse valuta’s. Het is een stevige aankoop die groter is dan de hoeveelheid die landen als Frankrijk, Taiwan, Maleisië, Singapore, Italië, VK, Brazilië en Mexico in 2013 kochten. De aankoop van Irak is iets lager dan de hoeveelheid die Hong Kong kocht in 2013 (lees verder).

Honderden mensen in China hebben vandaag hun geld opgenomen van twee kleinere Chinese banken, volgen Reuters. Er zijn geruchten dat een van de twee banken met financiële problemen kampt (lees verder).

Volgens de laatste gegevens uit Hong Kong is de import van goud naar Hong Kong naar het vaste land van China in februari uitgekomen op 109,2 ton. Een stijging van 30% in vergelijking met 83,6 ton goud in januari van dit jaar. In vergelijking met januari 2013 is de stijging maar liefst 79,3% (lees verder).

Begin van deze week werd David Morgan (DM) geïnterviewd door Greg Hunter (GH) van USA Watchdog. DM staat bekend als de zilverspecialist en is de editor van The Morgan Report.

DM geeft aan dat Rusland er niet mee zit dat ze uit de G8 zijn gezet omdat alles draait om de G20, waar Rusland onderdeel van uit maakt. Het eerste volgende overleg van de G20 zal medio april van dit jaar plaatsvinden. DM geeft aan dat de druk op de Amerikaanse Dollar als wereldreservemunt aan het toenemen is en dat we het komende overleg van de G20 in de gaten moeten houden. Een groot deel van de landen die onderdeel uitmaken van de G20 willen en eisen dat Amerika haar financiën op orde brengt en niet op de pof blijft leven (lees verder).

Beleggers in Japan hamsteren momenteel goudbaren om op korte termijn winst te maken. De Japanse overheid heeft bekend gemaakt dat de omzetbelasting verhoogd zal worden van 5% naar 8%. De omzet belasting wordt na een periode van 17 jaar van gelijke belastingen, verhoogd om de staatsschuld onder controle te houden (lees verder).


Lees het orginele artikel hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten