dinsdag 20 mei 2014

Grote fysieke vraag brengt goudkoers hoger

Goud stijgt begin 2014Het rampjaar 2013 ligt achter ons, waarbij de goudkoers in 12 maanden tijd 28 procent van zijn waarde verloor. Voor het eerst in 13 jaar maakt goud verlies, en de vooruitzichten van de markt blijven ook voorzichtig. Desondanks weet de goudkoers iets te stijgen, mede door de grote vraag vanuit Azië.

Voor een troy ounce goud moet op dit moment 1.221 dollar worden betaald, wat bijna een stijging is van 1 procent ten opzichte van de stand van gisteren. Mede door de grote fysieke vraag vanuit Azië leeft de koers iets op.

Deze stijging is goed nieuws, maar pas volgende week valt er pas een eerste indruk te maken van de ontwikkeling van de goudkoers voor het komende jaar, zo zegt ook een analist van Commerzbank: “Liquidity is still very low this week and I’m not sure we can read much in today’s gains … we have to wait until next week to have a clearer picture of where we are heading to.”. Met andere woorden: Er valt nog geen zinnig woord over te zeggen voor 2014!

Het is te hopen dat deze dagen een voorbode zijn voor heel 2014, in de hoop dat het afgelopen jaar een eenmalige gebeurtenis was, en we in 2014 weer een mooi rendement kunnen boeken!


Lees het orginele artikel hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten