zondag 25 mei 2014

Goudkoers op weg naar grootste jaarverlies sinds 1981

Goud is met een rampjaar bezig2013 kan kort worden samengevat voor de goudkoers: rampzalig. Het edelmetaal is op weg om het jaar af te sluiten met het grootste verlies sinds 1981. In 32 jaar tijd werd niet een dergelijk groot verlies geleden als in 2013. De FED gaf de afgelopen week het laatste zetje door te gaan beginnen met tapering. Met het terugdraaien van de steunmaatregelen wordt ook het laaste beetje vertrouwen in de goudkoers omver getrokken, met als gevolg dat we in onze handen mogen knijpen als het edelmetaal in de 1200 dollar regio het jaar afsluit.

Een Amerikaanse investeerder van VTB weet het tegen Reuters mooi te verwoorden: “Gold is in a bit of a limbo now because we know that the Fed starting to reduce their bond buying is a reality and the dollar should hold relatively strong from here,” [...] “I would argue that there is support at $1,190 … but there may be more downside as it doesn’t take much to move the market in thin holiday trading.”

Met andere woorden: De laatste dagen van dit jaar zou goud nog wel verder kunnen dalen, om uiteindelijk weer een bodem onder de voeten te hebben rond een koers van 1190 dollar per troy ounce. Daarbij komt ook gelijk de vraag omhoog wat 2014 ons gaat brengen? Zal de markt weer opkrabbelen wanneer men gewend is aan het idee dat langzaam de geldkraan dichtgaat in Amerika? Of zal de daling nog verder doorzetten, waarbij er ook weinig tot geen rendement in 2014 te halen valt?

Op dit moment moet voor een troy ounce goud 1201 dollar worden betaald, hopen dat we in ieder geval boven de 1200 dollar kunnen blijven!


Lees het orginele artikel hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten