dinsdag 15 mei 2012

UBS: Goudprijs daalt naar $1.550,-

Volgens de Zwiterse bank UBS zijn de korte termijn vooruitzichten voor de goudprijs momenteel niet zo rooskleurig. De investeringsbank verlaagde de korte termijn verwachtingen voor de goudprijs afgelopen week. Het gaat om een prognose voor de komende maand en een prognose voor de komende drie maanden.

De bank gaat ervan uit dat de gemiddelde goudprijs in april zal dalen naar $1.550, – per troy ounce. Dat is ruim 13% lager dan het vorige niveau dat UBS in de boeken had staan als target. Dat was namelijk een waarde van $1.775,- per troy ounce.

De 3-maands voorspelling voor de goudprijs is door UBS zelfs met 18% naar beneden bijgesteld. Waar de Zwitserse bank eerder uitging van een gemiddelde goudprijs van $1.950,- per troy ounce, werd dit verlaagd naar $1.600,- per troy ounce. Volgens UBS worden de koersdoelen van goud aangepast, omdat het beter gaat dan verwacht met de Amerikaanse economie. Hierdoor zal goud zijn glans als vluchthaven enigszins verliezen.

Maandagochtend is de prijs van goud gedaald naar $1.660,-. De goudprijs staat bijna 8% lager in vergelijking met het hoogste punt van 2012. Eind februari stond de goudprijs nog op $1.790. Nu de nieuwe bailout van Griekenland er eindelijk door is gedrukt en de beleggers weer wat meer risico durven te nemen, wordt het gele edelmetaal momenteel even in de verkoop gezet. In de afgelopen maand is de goudprijs zo’n 100 dollar gedaald. Dit heeft overigens ook deels te maken met een aantal technische indicatoren, zoals we u al eerder lieten weten.

Volgens een peiling van De Canadese website Kitco.com, gaat de goudprijs komende week licht stijgen. 45,8% van de ondervraagden verwacht een stijging van goud, terwijl 33,3% ‘bearish’, ofwel negatief is over de nabije toekomst van de goudprijs. 20,9% is neutraal en verwacht dat goud niet significant in beweging zal komen.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten