vrijdag 18 mei 2012

TA: Goudprijs noteert rond interessant niveau

Woensdag kleurden de cijfers op de borden van de wereldwijde financiële markten fors rood. Dit komt mede door eurocommissaris Olli Rhen, die  liet weten dat Portugal wellicht meer financiële steun nodig heeft. De kans op een nieuwe bailout is één mogelijkheden en daar zijn de beleggers niet blij mee. Portugal kreeg in 2011 al een bailout van 78 miljard euro van de EU en het IMF, maar deze miljarden zijn wellicht niet voldoende geweest, aldus Rehn.

Ook de edelmetalen dalen mee met het algemene sentiment. De goudprijs is woensdag zelfs naar het laagste niveau van de afgelopen 11 weken gedaald. Woensdagmiddag zakte de goudkoers terug naar $1.620,- per troy ounce. Dinsdag bracht ook al weinig goeds voor de prijzen van edelmetalen, omdat de Federal Reserve liet weten dat het zeer onwaarschijnlijk is dat er op korte termijn een nieuwe ronde Quantitative Easing komt. De afgelopen maand daalde de goudprijs al met 5%. De zilverprijs staat woensdag ruim 3,5% in de min. Een troy ounce zilver is ongeveer $31,50 waard. De afgelopen 30 dagen moest de prijs van zilver al zo’n 7,5% inleveren.

Als we naar de grafiek van de goudprijs kijken, zien we dat de goudprijs sinds het topniveau eind februari van $1.780,- per troy ouce naar $1.620,- per troy ounce daalde. Hierna veerde de koers op richting het 38,2% Fibonacci level, dit wordt in de technische analyse een ‘retracement‘ genoemd. Op dit niveau, rond de $1.700, werd weerstand gevonden en de koers daalde vanaf daar weer naar de huidige koers van $1.620,- per troy ounce.

Dit maakt het $1.620,- een interessant niveau. Indien de goudkoers rond de $1.620,- blijft hangen kan er mogelijk een dubbele bodem ontstaan en kan de goudprijs weer opveren. Vooralsnog blijft de dead cross echter nog wel intact, dus behoort een verdere daling tot één van de mogelijkheden, indien de steun van $1.620,- per troy ounce wordt doorbroken.


Lees het orginele artikel hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten