dinsdag 15 mei 2012

Escalatie in eurozone brengt goud tot laagste punt van 2012

De eurozoneVoor de derde dag op rij is de prijs van goud lager geeindigd, waarmee de goudprijs op het laagste punt van 2012 terecht is gekomen. De goudkoers sloot de dag af met een koers van 1584 dollar per troy ounce.

De belangrijkste reden voor de daling is de escalatie in de eurozone na aanleiding van de verkiezingen in Frankrijk en Griekenland. Daarnaast wekt goud de indruk dat dit pas stijgt wanneer de geldpersen gaan lopen, iets waar investeerders zenuwachtig van worden. De onrust in Europa zorgt ervoor dat beleggers uitkijken met waar zij in investeren. De nieuwe Franse president is minder begaan met Europa waardoor het herstel van de eurozone langer in beslag zou kunnen gaan nemen.

Wanneer in Griekenland het eerder afgesproken bezuinigingspakket wordt verworpen door de nieuwe regering zal de goudprijs nog verder gaan dalen. Werk aan de winkel voor de staatshoofden van de landen uit de eurozone om ervoor te zorgen dat alle landen zich blijven houden aan de afspraken, anders komen er nog zwaardere tijden aan voor de economie, en daarmee ook de goudprijs.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten