vrijdag 11 mei 2012

Technische Analyse: Dead Cross in de maak?

De goudprijs is dinsdag tot onder de $1.700,- per troy ounce gedaald. Als we technisch naar de grafiek van de goudprijs kijken is er mogelijk een ‘dead cross’ in de maak. De dead cross is de tegenhanger van de golden cross. Deze technische indicatoren hebben te maken met de voortschrijdende gemiddelden, ofwel ‘moving averages’. De dead cross is over het algemeen een verkoop signaal, terwijl de golden cross normaliter aangeeft dat het een goed moment is om te kopen.


De vorige dead cross in de grafiek van de goudprijs werd in in november 2011 neergezet. Toentertijd daalde de goudprijs van $1.700,- per troy ounce, naar onder de $1.520 per troy ounce. In het begin van 2012 kreeg de goudkoers te maken met een golden cross. De goudprijs steeg toen van $1.625,- naar $1.785,- per troy ounce.

Een dead cross komt voor wanneer de moving avarage op de korte termijn de lange termijn trend naar beneden doorbreekt. Deze indicator kan het einde van een opwaartse trend aangeven, net zoals de golden cross het einde van een negatieve trend dan inluiden.

-Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies.-


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten